06/08/2014

Japonska Box Office lestvica za 2. in 3. avgust


Pretekli konec tedna je na lestvici najbolj gledanih filmov v japonskih kinih sicer prišlo do nekaj sprememb, a se je med deseterico najbolj gledanih filmov tokrat znašla zgolj ena sama novost, ki je zasedla kar prvo mesto. Govorim o nadaljevanju mega uspešnice Potepuh Kenšin (Rurouni Kenshin), igrane adaptacije odlične shonen mange Nobuhira Watsukija, ki nosi naslov Potepuh Kenšin: Ognjeni pekel v Kjotu (Rurouni Kenshin: Kyoto Taika-hen). Omeniti je tudi treba, da 13. septembra v japonska kina prihaja tudi tretji del, ki nosi naslov Potepuh Kenšin: Konec legende (Rurouni Kenshin: Densetsu no Saigo-hen). Že prvi dan predvajanja je film postal najbolj gledan igrani film letošnjega leta na Japonskem, kritike pa so mu tudi naklonjene, saj ga večina smatra za nadaljevanje, ki v marsičem prekaša  predhodnika.
Vrstni red filmov od drugega do petega mesta se na lestvici od predhodnega tedna ni spremenil, saj so vsi samo zdrsnili za eno mesto. Tako je ta konec tedna na drugem mestu razgrajala ameriška adaptacija pošastne dogodivščine Godzila (Godzilla), na tretjem mestu je svojo zlobo izkazovala Zlohotnica (Maleficent), na četrtem mestu je Ash spet lovil in tekmoval s svojimi žepnimi pošastki v 17. Pokemon filmu, na petem mestu pa se je ustalil Ghiblijev animirani celovečerec Ko je tam bila Marnie (Omoide no Marnie). Če vas zanima, kako je ta konec tedna zgledala celotna lestvica od prvega do desetega mesta, si jo lahko ogledate spodaj.

01 (00) Rurouni Kenshin: Kyoto Taika-hen (Teden: 01)
02 (01) Godzilla (
Teden: 02)
03 (02) Maleficent (
Teden: 04)
04 (03) Pokémon the Movie 17 (
Teden: 03)
05 (04) Omoide no Marnie (
Teden: 03)
06 (06) Kamen Rider Gaim (
Teden: 03)
07 (07) Sukitte Iinayo (
Teden: 04)
08 (05) Eight Ranger 2 (
Teden: 02)
09 (08) Planes: Fire & Rescue (
Teden: 03)
10 (10) Edge of Tomorrow (
Teden: 05)

Čeprav se je ta teden uspelo med prvo deseterico uvrstiti samo eni novosti, torej akcijski avanturi Potepuh Kenšin: Ognjeni pekel v Kjotu, pa še to ne pomeni, da se ta teden na japonskih velikih platnih niso začeli predvajati tudi drugi filmi. Tako so ta konec tedna v japonska kina poleg prej omenjenega filma prišli še drama Drive in Gamo, romanca Shimotsukare Girl, mladinski drami Hokago Lost in Shelly, mladinska fantazijska drama Ryugu no Tsukai, romantična komična drama Ittsu ter mladinska drama Koi no Prototype. Napovednike tako za drugi del Kenšina kot tudi vse naštete filme si lahko pogledate spodaj.

Rurouni Kenshin: Kyoto Taika-hen

Drive in Gamo

Shimotsukare Girl

Hokago Lost

Shelly

Ryugu no Tsukai

Ittsu

Koi no Prototype 

Vir: TokyoHive

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...