02/08/2014

Manga "Gin no Saji" bo izhajala počasneje


V dvojni številki (36. in 37.) Shogakukanove revije Shonen Sunday  je objava, da bo avtorica Hiromu Arakawa upočasnila izdajanje mange Gin no Saji (Silver Spoon) zaradi poslabšanja zdravstvenega stanja družinskega člana, saj si mu želi posvečati več časa. Tako je zapisala sledeče: "Za nekaj časa bom kar krepko upočasnila izdajanje, a, prosim, vzdržite z mano." Uredniki so tudi zapisali, da bodo informacije o bodočih poglavjih objavljene tako na uradni strani revije kot tudi v sami reviji na strani za napovedi.

Preden se je Arakawa lotila risanja mange Gin no Saji, je delala na priljubljeni mangi Fullmetal Alchemist, ki je prejela številne nagrade in dobila kar dve animejski adaptaciji - Fullmetal Alchemist in Fullmetal Alchemist: Brotherhood. Tudi manga Gin no Saji velja za eno izmed zelo priljubljenih in odličnih mang, saj je leta 2012 prejela nagrado Manga Taisho (Cartoon Grand Prize) in bila uspešna na podelitvi Booklog, leta 2013 pa je pometla s konkurenco v deški kategoriji na Shogakukan Manga Awards.

Podobno kot Fullmetal Alchemist je tudi Gin no Saji že dobila animejsko adaptacijo. Prva sezona animejske serije se je na japonskih malih zaslonih predvajala v sklopu Noitamina na Fuji TV lansko poletje, medtem ko se je druga sezona predvajala od začetka januarja do konca marca letos. Vsaka sezona šteje 11 epizod. Marca letos je v japonskih kinih izšla tudi igrana adaptacija, ki pa je bila popoln polom.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...