02/08/2014

Nova manga Tachibane Higuchi je "Anne no Magomago Tosho Land"


V 17. številki Hakusenshine revije Hana to Yume, ki uradno izide 5. avgusta, je objava, da Tachibana Higuchi, avtorica mange Gakuen Alice, pripravlja novo manga serijo, ki nosi naslov Anne no Magomago Tosho Land (Anina zmedena literarna dežela) in bi naj prvič izšla v 18. številki te revije, ki izide 20. avgusta.

Zgodba se začne, ko v neko naselje pride sumljiv kult, imenovan "Kult zmedenosti", kateri časti boga, ki je v bistvu dojenček. Tam člani tega kulta ustanovijo šolo, katero obiskuje tudi rdečelasa protagonistka Ana. Čeprav na šoli ni ravno priljubljena, saj se upira načelom kulta, jo imajo njeni prijatelji vseeno radi. Njen upor proti Kultu zmedenosti pa ji sčasoma odpre vrata v skrivnostni svet.

Higuchijeva je svojo kar dolgo trajajočo mango Gakuen Alice, ki je izhajala v isti reviji, zaključila lansko leto. Manga vsega skupaj šteje kar 31 zvezkov z zbranimi poglavji. V angleščini je izšlo 16 zvezkov, ki jih je izdal TokyoPop, kateri je na ameriških tleh žal nehal delovati, tako da idajanja mange niso zaključili, v nemščini pa je trenutno število izdanih zvezkov 18, pri čemer je zadnji izšel januarja letos.

Manga Gakuen Alice je navdihnila tudi animejsko serijo, ki se je predvajala v letih 2004 in 2005 ter šteje 26 epizod.

buy the book from The Book Depository, free delivery
 Manga Gakuen Alice v nemščini

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...