27/08/2014

Oktobra "Jesenski MondoCon 2014"


Po, kot kaže, uspešnima spomladanskem in poletnem MondoConu, so se organizatorji očitno odločili, da je treba za jesenski MondoCon (2014 Öszi MondoCon), ki bo potekal v soboto, 4. oktobra, in nedeljo, 5. oktobra v Hungexpoju v Budimpešti na Madžarskem, prestaviti v popolnoma drugo prestavo. Pričetek jesenske konvencije bo tako v soboto, 4. oktobra, ob 10. uri.
Kot prvo bi želel izpostaviti, da so za obiskovalce pripravili prav posebno gostjo, in sicer pevko Haruko, ki bo na konvenciji imela tudi koncert. Haruka je japonska pevka in tekstopiska, ki je leta 2008 pri založbi Pony Canyon izdala dva singla, nato pa je sledil petletni premor, s katerega se je leta 2013 vrnila v glasbeno industrijo s svojo lastno založbo. Pred svojim prvim singlom Muneni Kibou Wo, ki ga je izdala pri 19 letih in kateri je bil uporabljen kot skladba v najavni špici animejske serije Blue Dragon, je od 16. leta delala kot tekstopiska. Za japonsko pevko Aino je spisala kar dve pesmi. Svoj mini album Hymns to my soul, katerega je izdala leta 2013 je spisala in skomponirala kar sama.


Kot na vsaki anime in manga konvenciji ne bo tudi tukaj manjkalo cosplay tekmovanje, poleg tega pa bodo potekala tudi tekmovanja v video igrah, ki bodo organizirana v sklopu MondoGames. Kakšen bo točen program konvencije, pa še zaenkrat ni znano.

Kar pa se tiče cene kart, je za dvodnevno karto treba odšteti 3500 forintov, kar znaša približno 11,20 €. Cena za en dan konvencije pa je takšna, kakršna bi bila, če bi dogodek potekal samo en dan, kot je to bilo v primeru poletnega MondoCona. Tako je za dnevno karto treba odšteti 2500 forintov, kar znaša približno 8 €.

Če znate Madžarsko, lahko odklikate na njihovo uradno stran, Facebook stran ali Facebook dogodek ter se malce podrobneje pozanimate o celotni zadevi. Na spletni strani sicer imate možnost ogleda določenih stvari v angleščini, a žal ne deluje vse, kot bi moralo.

Vir: MondoCon

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...