27/08/2014

Sejem "Vienna Comix" jeseni prvič kot dvodnevni dogodek

V soboto, 4. oktobra, in nedeljo 5. oktobra, se bo v MGC-Halle, Modecenterstraße 22, Dunaj, Avstrija odvijal sejem stripov, mang, figur in ostalih geekovskih ter otakujevskih zadev, ki je poznan pod imenom Vienna Comix.

Sejem poteka že več kot 20 let in se odvija dvakrat letno - spomladi in jeseni. Ta jesen pa bo tako za organizatorje kot tudi za obiskovalce zabeležila povsem nov mejnik, saj bo tokrat dogodek prvič potekal dva dneva skupaj. Tako se bo v soboto odvijal od 12:00 do 18:00, medtem ko v nedeljo od 10:00 do 16:00.

Na dogodku bodo tokrat prisotni stripovski ilustratorji Marco Castielo (Star Wars, Halo), David Boller (Tell, Spider-Man), Barbara Ciardo (Rorschah, Suprman) in Ronald Putzker (Aglaya, Anna Stein), poleg teh pa tudi različni Star Wars klubi iz Avstrije, Madžarske in Češke.

Do 9. septembra poteka tudi ilustratorski natečaj. Od sodelujočih se pričakuje, da ilustrirajo svojo najljubšo sceno iz Star Wars filmov in stripov oz. sceno, ki bi si jo želeli videti v filmih in stripih. Na sejmu se bo potem izbrala najboljša ilustracija, za katero bo avtor oz. avtorica prejel oz. prejela nagrado.

Verjetno vas prav tako zanima vstopnina. Za enodnevno karto je treba odšteti 6 €, medtem ko za dvodnevno 9 €, otroci do 13. leta starosti pa imajo prost vstop.

Kar se tiče programa, še ta zaenkrat ni objavljen, a po vsej verjetnosti bo dokaj pester. Vsekakor vas bomo, ko bo objavljen, o tem tudi obvestili. Za zdaj pa vas vabimo, da tudi sami odklikate na njihovo uradno spletno stran ali pa preverite njihovo Facebook stran ter njihov Facebook dogodek.

Vir: Animexx, Vienna Comix

Izšel je kratkometražni anime ALIEN: MONDAY

Ste se kdaj vprašali, kako bi znanstveno-fantastična mojstrovina Osmi potnik ( Alien ) režiserja Ridleyja Scotta izgledala v animejski obli...