23/10/2018

Teden japonskega filma v Kino Bežigrad

Od ponedeljka, 12. 11. 2018, do petka, 16. 11. 2018, bo v Kino Bežigrad, Linhartova cesta 11, Ljubljana potekal Teden japonskega filma, ki ga Kino Bežigrad organizira v sodelovanju z Veleposlaništvom Japonske v Ljubljani. Teden japonskega filma poteka že četrto leto zapored in tudi letos si boste lahko ogledali štiri različne predstavnike sodobne japonske kinematografije. Kar je pa verjetno najboljše, je to, da si te filme lahko ogledate popolnoma brezplačno.
V ponedeljek, 12. 11. 2018, ob 19. uri si boste tako lahko ogledali dramo Čudovito življenje (jap. Jinsei, irodori; ang. Life is Beautiful),  posneto po resničnih dogodkih, ki govori o treh starejših gospeh, ki se zaradi težkih življenjskih razmer začnejo ukvarjati z nabiranjem in prodajo listja različnih dreves za garniranje tradicionalnih japonskih jedi.
V torek, 13. 11. 2018, ob 17. uri pa si boste lahko ogledali komedijo Družina preživetja (Survival Family), polno zabavnih pripetljajev in nenadnih obratov, ki govori o tipični japonski družini iz Tokia, ki se nekega dne znajde sredi električne apokalipse, zaradi katere se odloči zapustiti metropolo in poskusiti preživeti na podeželju.
V četrtek, 15. 11. 2018, ob 17. uri sledi ogled animeja V času EVE: Film (jap. EVE no jikan gekijouban; ang. Time of EVE: The Movie), posnetega po 6-delni animirani seriji iz leta 2008, ki nas popelje v (ne tako) oddaljeno prihodnost, v kateri ljudem služijo androidi, ki so jim na las podobni. V tem svetu radovedna srednješolca odkrijeta kavarno "Time of EVE", kjer ljudi in androide obravnavajo enako, zaradi česar tudi sama spremenita svoj pogled nanje.
V petek, 16. 11. 2018, ob 17. uri pa potem sledi še grozljivka Kompleks (jap. Kuroyuri danchi; angl. The Complex) režiserja Hidea Nakate (Krog, Temna voda), ki govori o študentki Asuko, ki raziskuje številne nenavadne dogodke ter smrti v njenem kompleksu ter se bori, da ne postane naslednja žrtev. Ji bo uspelo?
Kino Bežigrad in Japonsko veleposlaništvo v Ljubljani vam v času festivala Liffe, ki prav tako nudi kar nekaj japonskih oz. azijskih poslastic, o katerih smo že pisali, in sicer v objavi tukaj, nudita v prestolnici tako še dodatne naslove, ki si jih je vredno ogledati. Za več podrobnosti in rezervacijo zastonj vstopnic pa obiščite naslednjo povezavo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...