13/09/2020

Candyman se ne vrača na velika platna letos

Nova adaptacija grozljivke Candyman, pod katero se je kot režiserka podpisala Nia DaCosta (Little Woods) in je poleg Jordana Peeleja (Get Out, Us) napisala tudi scenarij, bi sicer morala priti v kina že junija letos, vendar je bila zaradi pandemije COVID-19 najprej prestavljena na 24. september 2020, nato pa še na 15. oktober 2020. Danes pa vam moramo žal sporočiti, da film ne bo prišel na velika platna letos, saj so se pri studiu Universal odločili, da sam izid prestavijo na zaenkrat še neznani termin v letu 2021.

Za tiste, ki ne poznate zgodbe o Candymanu, naj ponovimo, da gre za lika, ki ga je ustvaril Clive Barker, mojster, ki stoji za grozljivko Hellraiser in tudi knjigo The Hellbound Heart, na kateri sloni ideja o Pinheadu in cenobitih. Candyman je v bistvo morilska duša, ki ima namesto roke zastrašujočo kljuko, s katero mori ljudi, ki ga prikličejo. Če petkrat izgovoriš njegovo ime, mu odpreš vrata do sebe in se tako zaznamuješ za smrt. Nova zgodba sicer sledi Anthonyju McCoyju (Yahya Abdul-Mateen II), ki zasleduje zgodbo o tej urbani legendi v soseščini v Chicagu. Na njegovi raziskovalni poti pa se vsekakor začnejo dogajati nenavadne, srhljive in krvave stvari, ki jih je težko pojasniti.

Dobili smo že tudi uradni napovednik, ki nas bo še kar nekaj časa dražil na sam izid filma, ki je trenutno še nekje tam zunaj. V duhu vseh prestavljanj vsekakor lahko pričakujmo še več zamikov filmskih uspešnic, saj je nedavni izid filma Tenet bil jasen pokazatelj, da visooproračunski projekti in projekti, ki so nastali za zajetnejše vsote denarja, še več kot očitno niso pripravljeni za predvajanje v kinu, saj lahko studie stanejo več, kot bi si ti želeli.

Vir: cinelinx.com

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...