19/09/2020

Super Mario prihaja na velika platna v letu 2022

Nintendo je potrdil, da leta 2022 v kinematografe širom sveta prihaja animirana celovečerna adaptacija franšize video iger Super Mario Bros. Še več, za animacijo bi naj poskrbeli pri Illumiation Entertainment, ki so nam servirali že animirane celovečerne uspešnice, kot so Jaz, baraba (Despicable Me), Minioni (Minions) in Zapoj (Sing). Nadalje je Nintendo tudi izjavil, da "produkcija poteka gladko".

Ustanovitelj studia Illumination Entertainment, ki je v bistvu del studia Universal Pictures, Chris Meledandri je za Variety novembra 2018 povedal, da sta razvoj in predprodukcija animiranega filma "prednostna" za morebitni izid leta 2022. Meledandri bo služil tudi kot producent te animirane štorije, prav tako pa tudi sam oče franšize iger Shigeru Miyamoto. Meledandri je tudi izjavil, da Miyamoto igra "pomembno vlogo pri ustvarjanju tega filma" in da je "izvirni kreativni glas" pogosto odsoten pri hollywoodskih igranih in animiranih adaptacijah tovrstnega materiala.
Illumination bi tako načrtovanje tega animiranega filma naj začel že februarja 2018, sam projekt pa financirata tako Nintendo kot tudi studio Universal Pictures, pri čemer bo slednji tudi poskrbel za mednarodno distribucijo filma.

Glede na to, da je v Sloveniji distributer za filme tega studia Karantanija Cinemas, bodo torej za prihod štorije v naša kina poskrbeli pri tem disributerju. V kakšni različici bo zadeva na voljo, za zdaj še ne moremo reči, vsekakor pa vsi igričarji upamo, da bosta na voljo tako podnaslovljena kot tudi sinhronizirana različica za najmlajše.

Franšiza iger je sicer že leta 1993 prejela eno igrano adaptacijo, v kateri sta brata Mario upodabljala Bob Hoskins (Unleashed) in John Leguizamo (Ice Age), Bowserja oz. kralja Koopo pa je upodobil odlični, a žal že pokojni Dennis Hopper (Speed). Ker je adaptacija zelo odstopala od izvirnega materiala in je bila veliko temačnejša, vsekakor med gledalci in kritiki ni prejela dobrega odziva, vendar je skozi vsa ta leta vseeno dobila nekakšen kultni status in krog zagovornikov.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...