17/09/2020

Znani so izid in cene za kozolo PS5

Včeraj je potekal Playstation 5 Showcase, kjer je Sony končno razkril, kdaj bo konzola izšla in koliko bo treba odšteti za to konzolo nove generacije, ki bo, kot je že bilo znano prej, na voljo v dveh različicah. Izid konzole je v Evropi načrtovan za 19. 11. 2020, medtem ko bo na ameriškem tržišču na voljo že teden dni prej, in sicer 12. 11. 2020, tako da bomo na stari celini žal morali potrpeti teden dni dlje, kar vsekakor ni nič novega.

Kot smo napisali, bo konzola na voljo v dveh različicah. Prva različica je standardna različica, ki bo vsebovala tudi optično enoto (Blu-Ray 4K) ter tako omogočala igranje špilov na fizičnih nosilcih oz. Blu-Ray ploščkih. To bo še posebej prišlo v poštev za lastnike fizičnih PS4 špilov, saj konzola omogoča povratno združljivost s PS4. Za to različico konzole bo treba odšteti 499 €. Druga različica pa je t.i. digitalna različica, ki te optične enote ne bo vsebovala in bo tako omogočala samo prenos špilov iz spletne prodajalne (PS Store). Za to različico boste odšteli 100 evrov manj, torej zgolj 399 €, kolikor je sprva stala konzola PS4 oz. je sedaj treba odšteti za PS4 Pro.

Vsekakor pa to niso vse novosti, ki bodo ob izidu konzole na voljo. Če vas zanima, kaj vse lahko pričakujete in če ste zamudili Playstation 5 Showcase, si lahko celoten posnetek ogledate spodaj, kjer boste našli vse informacije, ki so trenutno na voljo, kar se tiče iger in same konzole.

Obe različici konzole lahko zaenkrat pri nas prednaročite na mimovrste, vsaj tukaj sem zaenkrat uspel zaslediti prednaročila, vendar bodo v prihodnjih dneh verjetno na voljo tudi pri drugih prodajalcih zabavne elektronike. Spodaj vam prilagamo tudi povezavi do prednaročil:

standardna različica                               digitalna različica