30/05/2014

Manga Blood Blockade Battlefront dobi anime

V reviji Jump Square založbe Shueisha so najavili, da je v načrtih animejska adaptacija mange Blood Blockade Battlefront (Kekkai Sensen) avtorja Yasuhiroja Nightowa. Več podrobnosti sledi v prihodnjih revijah Jump Square in Jump SQ.19.
Manga izhaja sicer tudi v angleškem jeziku, in sicer pri založbi Dark Horse Comics, pri kateri zgodbo opisujejo sledeče:
Nad New Yorkom je nastala razpoka med Zemljo in Onstranstvom, ki je ujela Newyorčane in stvore iz druge dimenzije v neprepusten mehurček. Tako že leta živijo skupaj v svetu nore kriminalne rahločutnosti kot v kakšni znanstveni-fantasztiki. Sedaj pa nekdo grozi, da bo poškodoval ta mehurček in skupina elegantnih nadčlovekov želi to preprečiti.
Potem ko je Nightow leta 2007 zaključil mango Trigun Maximum, je maja 2008 v reviji Jump Square sledila Blodline Battlefront kot enkratna manga (z enim samim poglavjem). Nato se je odločil, da bo iz tega napravil tri-delno mini-serijo Kekkai Sensen -Mafūgai Kessha-, ki jo je leta 2009 izdal v isti reviji. Od takrat dalje se je odločil, da bo mango izdajal kot redno serijo v reviji Jump SQ.19, kjer je začela izhajati leta 2010. Pri založbi Shueisha bo v sredo izšel že 9. zvezek.

Nightgovova Trigun in Trigun Maximum sta prav tako bili adaptirani v animejsko serijo in animejski celovečerc, pomagal pa je tudi soustvariti igro in animejsko serijo Gungrave.

Vir: ANN