23/07/2014

Japonska Box Office lestvica za 19. in 20. julij

Ta vikend so se med deseterico najbolj gledanih filmov v japonskih kinih pojavile kar štiri novosti. Disneyjeva igrana pustolovščina Zlohotnica (Maleficent), ki je pred tremi tedni s prestola izpodrinila Disneyjevo animirano mojstrovino Ledeno kraljestvo (Frozen), katera je ta teden pristala na 8. mestu, je tokrat izgubila bitko za prestol in pristala na 2. mestu. Tako ta teden na samem vrhu lestvice kraljuje anime Pokémon the Movie: Diancie and the Cocoon of Destruction, ki je že 17. animirani celovečerec o teh žepnih pošastkih.
Tudi na 3. mestu je ta teden novost, in sicer še en anime, ki prihaja izpod okrilja studia Ghibli. Tako je. Govorim o animiranem celovečercu When Marnie Was There. Novost lahko najdete tudi na 4. mestu, na katerem je pristala japonska fantazijska mladinska akcija Kamen Rider Gaim the Movie: Great Soccer Battle! Golden Fruits Cup!. Četrta novost na lestvici pa ni japonska produkcija, temveč ameriška. Če sem natančnejši gre za še en Disneyjev animirani film, in sicer Avioni 2 (Planes: Fire and Rescue), ki je zasedel 7. mesto.

Če vas zanima, kako je bila ta teden videti celotna lestvica od prvega do desetega mesta, potem si jo lahko ogledate spodaj.

01 (00) Pokémon the Movie 17 (Teden: 01)
02 (01) Maleficent (
Teden: 03)
03 (00) When Marnie Was There (
04 (00) Kamen Rider Gaim (
05 (03) Edge of Tomorrow (
Teden: 03)
06 (02) Sukitte Iinayo (
Teden: 02)
07 (00) Planes: Fire & Rescue (
08 (04) Frozen (
Teden: 19)
09 (05) Mission Impossible: Samurai (
Teden: 05)
10 (06) Ju-on -Owari no Hajimari- (
Teden: 04)

Kot vsak teden doslej so med japonskimi novostmi izšli tudi naslovi, ki se niso uspeli uvrstiti med prvo deseterico. Ta teden so te novosti bile krvava akcija Gun Woman, ecchi igrani film The Torture Club, akcija Kakute Megami wa Waraiki (Boginja s pištolo), mladinska drama Ryugu, Akatsuki no Kimi in drama Boku wa Mousugu 11-sai ni Naru. Kot vedno si lahko spodaj ogledate napovednike za vse japonske novosti.

Pokémon the Movie: Diancie and the Cocoon of Destruction

When Marnie Was There

Kamen Rider Gaim the Movie: Great Soccer Battle! Golden Fruits Cup!

Gun Woman

The Torture Club

Kakute Megami wa Waraiki

Ryugu, Akatsuki no Kimi

Boku wa Mousugu 11-sai ni Naru.

Vir: TokyoHive