18/07/2014

Prihaja nova Kapitan Harlock manga


V septembrski številki revije Champion RED založbe Akita Shoten je objava, da bo Reiji Matsumoto (v angleških zapisih Leiji Matsumoto) (Space Battleship Yamato, Star Blazers, Galaxy Express 999) v naslednji številki omenjene revije, ki izide 19. avgusta, izdal prvo poglavje mange Captain Harlock ~Jigen Kōkai~ (Kapitan Harlock: Dimenzijsko popotovanje). Ilustracije za mango bo priskrbel Kōichi Shimahoshi, prvo poglavje pa bo dolgo 50 strani in bo vsebovalo tudi barvne strani.

Poleg omenjene mange bo v reviji tudi Matsumotojeva eno poglavje dolga manga Uchū Kaizoku Captain Harlock ~Ginga Seijo Lunāra~ (Vesoljski pirat kapitan Harlock: Galaktična svetnica Lunāra), ki bo prav tako vključevala barvne strani.

Obe mangi zaznamujeta 60. obletnico Matsumotojevega ustvarjanja na področju mang. Svojo kariero je začel daljnega leta 1954, takrat je obiskoval prvi letnik srednje šole, ko je založba Gakudōsha v reviji Manga Shōnen izdala njegovo mango Mitsubachi no Bōken (Čebelicine dogodivščine).

V Matsumotojevi originalni mangi Vesoljski pirat kapitan Harlock, ki je izhajala med leti 1977 in 1979, se je naslovni junak upiral proti nesposobni zemeljski vladi in se na svoji vesoljski ladji Arkadiji skupaj s 40-člansko posadko boril za človeštvo. Manga je navdihnila tudi animejsko serijo, ki je izhajala med leti 1978 in 1979. Animeju so sledili še animejski celovečerci in OVA epizoda ter nadaljevanje Arcadia of My Youth: Endless Orbit SSX.

Toei Animation je lanskega septembra izdal tudi računalniško animirano adaptacijo Vesoljski pirat kapitan Harlock, katere režiser je Shinji Aramaki (Appleseed, Appleseed: Ex Machina, Appleseed Alpha) in velja za najdražjo produkcijo studia Toei Animation, saj je znašala kar 30 milijonov $.

Vir: ANN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...