19/08/2014

Anime' 2014: Slovenska obala v znamenju animejev in stripov


Ta konec tedna se je naša skupina odpravila v Izolo, kjer se je v soboto, 16. avgusta, odvijal sejem stripov in družabnih iger Anime' 2014, ki ga je organiziralo primorsko društvo Animov. Dogodek je obiskalo kar veliko število ljudi, predvsem oboževalci mang, animejev, stripov in družabnih iger, našel pa se je tudi kak radovednež, ki je morda odkril povsem nov, še njemu neznan svet japonske animacije in risarskih prijemov.

Na dogodku je bilo videti marsikaj. Možno je bilo kupiti različno robo, ki se je razprostirala od mang, stripov, DVD in Blu-Ray ploščkov ter figur, pa vse do japonskih kuhinjskih pripomočkov. Na voljo so bila tudi številna tekmovanja, kot so štiri v vrsto, Magic in nogometni turnir, vrhunec dogodka pa je bilo cosplay tekmovanje. Potekala je tudi cosplay povorka po Izoli.

Kot pravijo, slika pove več kot tisoč besed, zato raje ne bom več izgubljal besed, ampak vas povabil, da si spodaj ogledate fotke in 15-minutni posnetek. Prijeten ogled.



Foto: Aleš D. Šopinger
Video: Andrej Zupanič

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Večer animejev in družabnih iger 7/2024

V soboto, 30. 3. 2024, ob 17. uri ste ponovno vabljeni v Kulturni inkubator na Koroški cesti 18 v Mariboru na Večer animejev in družabnih ...