26/10/2018

Ali prihaja še en film iz franšize Pirati s Karibov?

S petimi filmi, ki so v 14 letih skupaj prejeli več kot 4,5 milijard zelencev, se franšiza Pirati s Karibov (Pirates of the Caribbean) uvršča med najdobičkonosnejše filmske franšize, predvsem zaradi kapitana Jacka Sparrowa, ki ga je upodobil Johnny Depp. Prvi film je tudi prejel številne pohvale kritikov, s čimer pa se nadaljevanja nikakor ne morejo pohvaliti. Depp si je za vlogo z rumom opitega in iznajdljivega pirata v originalu iz leta 2003 prislužil celo nominacijo za oskarja.
V kolikor še niste vedeli, so se v studiu najslavnejšega miška na svetu te dni odločili, da bodo pri franšizi pritisnili na ponastavitveni gumb in začeli čisto na novo. Deadline poroča, da je studio najel scenarista Rhetta Reesea in Paula Wernicka, ki sta spisala scenarij za uspešnico Deadpool. Dvojica bi naj tako prevzela to vlogo od Teda Elliota in Terryja Rossioja, ki sta poskrbela za scenarije prvih štirih filmov, ter Jeffa Nathansona, ki je poskrbel za lanskoletno, popolnoma nepotrebno zmešnjavo Salazarjevo maščevanje (Dead Men Tell No Tales oz. Salazar's Revenge).

Zaenkrat še potekajo pogajanja, tako da še nič ni dokončno, je pa potrjeno, da na producentskem stolčku ostaja Jerry Bruckheimer. Prav tako se ne ve, ali se bo z resetiranjem štorije vrnil tudi Jack Sparrow. Vprašanje je tudi, ali še Depp sploh želi igrati tega lika.

Reese in Wernick sta poleg scenarija za film Deadpool poskrbela tudi za scenarije filmov Zombieland in njegovega prihajajočega nadaljevanja ter akcijski film 6 Underground, ki kmalu prihaja na Netflix in ga je režiral Michael Bay, medtem ko v glavni vlogi nastopa Ryan Reynolds.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...