30/10/2018

Attack on Titan dobi hollywoodsko adaptacijo

Priljubljena manga Attack on Titan (Shingeki no Kyojin) dobi poleg animeja in porazne japonske filmske adaptacije sedaj še hollywoodsko filmsko adaptacijo, saj je studio Warner Bros. včeraj zaključil pogajanja z japonsko založbo Kodansha, pri kateri izhaja ta izredno uspešna manga mangakaja Hajimeja Isayame, ki je doslej bila natisnjena že v več kot 76 milijonov izvodih.
To pa še ni vse, saj so iz studia bratov Warner tudi sporočili informacije o tem, kdo vse bo pri projektu sodeloval. Tako bo na režiserjev stolček sedel nihče drug kot Andy Muschietti, ki se je proslavil z nadvse uspešno adaptacijo Stephen Kingovega romana Tisto (It), katere nadaljevanje prihaja v kina septembra naslednje leto. Kot producenti te titanske adaptacije bodo služil David Heyman, poznan predvsem kot producent filmskih serij Harry Potter in Magične živali (Fantastic Beasts), Masi Oka in režiserjeva sestra Barbara Muschietti. 

To so zaenkrat vse informacije, ki so znane, kar je vsekakor razumljivo, saj še film uradno ni niti v predprodukciji. Glede na to, da Muschietti še trenutno dela na nadaljevanju filma Tisto, ki je bil lansko leto prava uspešnica, saj je po vsem svetu zaslužil več kot 700 milijonov zelencev, pa še kritiki so mu bili zelo naklonjeni, verjetno pred septembrom naslednje leto ne bomo dobili kaj dosti informacij. Znano še ni niti, kdo bo poskrbel za scenarij, tako da bo pred samo produkcijo verjetno še treba poskrbeti za to. Kaj pa menite vi? Ali lahko Hollywoodu končno uspe narediti vsaj eno solidno adaptacijo animeja oz. mange? Attack on Titan vsekakor ima velik potencial, vprašanje je samo, ali ga bodo mencači v studiu Warner znali izkoristiti.

Vir: IGN

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Izšel je kratkometražni anime ALIEN: MONDAY

Ste se kdaj vprašali, kako bi znanstveno-fantastična mojstrovina Osmi potnik ( Alien ) režiserja Ridleyja Scotta izgledala v animejski obli...