24/10/2018

Prihaja Carcassonne: Safari

Založnika Hans im Glück in Z-Man Games sta te dni najavila povsem nov pogled na klasično igro Carcassonne, in sicer Carcassonne: Safari, kjer igralci namesto francoskega podeželja gradijo afriško divjino s savanami, grmičevji, živalskimi potmi, kruhovci (drevesa) in oazami, ki kar kličejo po divjini.

Divjina pri Carcassonne: Safari igra ključno vlogo. Za razliko od klasične igre Carcassonne pridobivanje točk tukaj ne sloni na velikosti ali dolžini nadzorovanega območja, temveč na številu različnih živali v območju točkovanja. Safari je vsekakor bolj zanimiv z raznoliko paleto živali. Za vsako ptico v območju točkovanja je tudi možno dobiti dodatne točke. Podobno kot samostane v originalni igri Carcassonne morate tukaj zagraditi kruhovce, da jih lahko zaključite. Ampak ta drevesa igralcu ne dajo točk, temveč mu ob polaganju in zaključitvi dajo živalske žetone, ki jih je možno uporabiti za povečanje živalskega točkovanja v grmičevjih in na poteh, tako da se za vsak uporabljen žeton število živalskih vrst v določenem območju poveča za ena. Z živalskimi žetoni lahko igralec ustvari tudi oaze. V določeni oazi je lahko več igralcev, vendar mora vsak uporabljen žeton vsebovati drugo žival. Oazo je pametno zaključiti zaradi točkovanja, saj vsaka nova ploščica za širitev oaze bistveno poveča število točk. Ta igra pa vsebuje tudi dve safari vozili, ki se nahajata poleg safari ploščic. Igralci ju lahko premikajo kot del njihove poteze. S polaganjem ploščic pod vozilo se pridobivajo dodatne točke.

Carcassonne: Safari je četrta igra iz serije Carcassonne Around the World, ki že vključuje igre Carcassonne: Amazonas, Carcassonne: Gold Rush in Carcassonne: South Seas. Igro lahko že prednaročite, na voljo pa bo enkrat proti koncu letošnjega leta. Za več informacij o igri Carcassonne: Safari lahko odklikate na stran Hans im Glück ali Z-Man Games.



Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...