16/10/2018

Znan izid igre s kartami KeyForge: Call of the Archons

KeyForge: Call of the Archons je nova igra s kartami. ki jo je zasnoval Richard Garfield, ustvarjalec igre Magic: The Gathering. Igra spopadanja s kartami je prva "unikatna igra" založnika Fantasy Flight, ki trdi, da bo vsak proceduralno ustvarjen komplet kart na svetu drugačen. To pomeni, da vam pred igranjem ne bo treba ustvariti kompleta kart, ne bo pa tudi mogoče prilagoditi ali popraviti fiksnega seznama kart. Različne komplete kart boste tako lahko preizkusili samo, če boste kupili nov paket.
Glede na prva mnenja se igra bistveno razlikuje od Magic: The Gathering, saj nasprotnika tekmujeta v zbiranju jantarja (Æmber) in kovanju ključev. Namesto da spravi nasprotnikove življenjske točke na nič, mora tako eden izmed nasprotnikov za zmago prvi skovati tri ključe. Igra ima tudi povsem novi pristop k temu, koliko kart lahko igrate v vaši potezi. Igralci so tako omejeni samo na to, katero od treh frakcij, ki sestavljajo komplet kart, igrajo v svoji potezi.
Založnik Fantasy Flight je naznanil, da bo igra KeyForge: Call of the Archons izšla 15. novembra  2018 širom sveta. Nekatere prodajalne namiznih iger bodo celo nudile dogodke učenja igre, delile promocijske karte in organizirale turnirje. Nekatere trgovine bodo 10. novembra imele celo predprodajne dogodke, kjer bo možno kupiti omejeno število kompletov že ped samim izidom. Najbolje, da se za podrobnejše informacije o sami promociji igre in organiziranih dogodkih obrnete na vaše lokalne prodajalce namiznih iger.

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...