02/12/2012

Mange pri Carlsen Manga: Avgust in september 2013

In tukaj je še zadnji del manga novosti, ki jih za vas v spomladanski in poletni sezoni v letu 2013 pripravljajo pri Carlsen Manga. V nadaljevanju si bomo torej ogledali še novosti, ki bodo izšle avgusta in septembra 2013. Upam, da boste tudi med temi naslovi našli kaj zase.

AVGUST 2013

Skull Party
Avtorica: Melanie Schober (serija Personal Paradise)
Zvrst: seinen, akcija, komedija
Skull Party je nova manga serija avtorice Melanie Schober, v kateri je osrednji lik uporniški študent Emil. Za to upiranje ima tudi razlog, saj  vlada v njegovem svetu državljane drži v šahu s pomočjo drog. Nekega dne se tako sooči z resno zaroto ter se znajde v samem središču dogajanja in v smrtni nevarnosti. To delo se sicer bere na zahodnjaški način in ga pri Carlsen Manga priporočajo za starejše od 16 let.


Soul Eater Soul Art 
Avtor: Atsushi Ohkubo (Soul Eater)
Zvrst: Artbook
Ta Artbook je knjiga s 112. stranmi, ki bo avgusta končno izšla tudi na nemško govorečem območju, in sicer v enaki obliki kot japonski original, kar pomeni, da bo vsebovala trde platnice in bo v plastični škatli.



SEPTEMBER 2013

Der Kartograph
Naslov izvirnika: Furari
Avtor: Jiro Taniguchi (Der geheime Garten)
Zvrst: seinen, roman v stripu
Furari je eno novejših del izkušenega seinen-mojstra Jiroja Taniguchija. Izšlo je leta 2010 v Kodanshanovi priznani seinen reviji Morning, ki obstaja že 30 let in izdaja tradicionalne mange za odrasle. Zgodba se odvija na Japonskem v času Eda.





Ich hasse ihn
Naslov izvirnika: Daikirai na Aitsu
Avtorica: Masara Minase (Der beste Liebhaber)
Zvrst: yaoi
Po Der beste Liebhaber, Lover's Position in Take Over Zone se lahko nemški yaoi oboževalci končno veselijo še ene mange avtorice Masare Minase. Manga Ich hasse ihn govori o mladem igralcu Chihiru, ki zaradi finančne krize sprejme delo hišnika pri strogem uradniku Aokiju, za katerega ni ravno enostavno skrbeti, saj ga s svojimi posebnimi željami spravlja ob pamet.


One Piece Blue Deep
Avtor: Eiichiro Oda
Zvrst: priročnik
One Piece Blue Deep je dodatek knjige karakterjev One Piece Blue, ki je v nemško govorečih državah na voljo že od leta 2004, in vsebuje informacije za več kot 300 likov iz sveta One Pieca, ki so v mangi nastopili pred kratkim, povrhu pa vsebuje tudi informacije o hudičevih sadežih, ladjah, datumih rojstva in še mnogo več. Priročnik One Piece Blue Deep je na Japonskem izšel marca 2012, na nemških knjižnih policah pa nas bo razveseljeval od septembra 2013 dalje.

 
Uzumaki - Spiral into Horror
Naslov izvirnika: Uzumaki
Avtor: Junji Ito (Tomie)
Zvrst: seinen, grozljivka
Z Junjijem Itojem so se pri Carlsen Manga odločili predstaviti starega mojstra seinen grozljivk, ki se je rodil leta 1963 in objavlja svoja dela že od 80. let prejšnjega stoletja. Sprva je to bil njegov konjiček, v 90. letih pa je ta prerasel v poklic in od takrat dalje ustvarja mange za odrasle, med katerimi se večina uvršča v zvrst grozljivk. Po mnogo njegovih delih so nastali filmi in video igre in Uzumaki ni nobena izjema. Gre za mango v 3 zvezkih, ki govori o majhnem mestu Kurozo-cho, katerega obišče raztelešena kozmična moč spirale. Leta 2000 je po njej bil posnet "live-action" film režiserja Higuchinskyja.

In tako smo prispeli do konca novosti, ki jih v spomladansko-poletni sezoni naslednje leto pripravljajo pri Carlsen Manga. V naslednjih dneh bomo še objavili novosti v 2013 tudi pri založbah Egmont Manga in TOKYOPOP in upamo, da boste tudi tam našli kakšen naslov zase.

Vir: Animania in Carlsen Manga

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...