24/04/2019

Poleti v Izolo prihaja sejem Anime' 2019

Sejem Anime' je sedaj že tradicionalni izolski sejem, na katerem se zbirajo oboževalci japonske kulture, animejev, mang in vsega geekovskega. Tudi letošnji sejem, ki je naslovljen preprosto Anime' 2019, se bo odvijal dva dni, in sicer v soboto, 17. 8. 2019, in nedeljo, 18. 8, 2019. Glavno dogajanje dogodka bo kot vedno v izolskem parku Pietro Coppo v neposredni bližini obale.

Program je še vedno v izdelavi, tako da za zdaj ni znano, kaj vse lahko pričakujemo na letošnjem dogodku. Vsekakor pa lahko napredku sledimo na uradni spletni strani organizatorja, ki je Društvo Animov, ali pa v dogodku na socialnem omrežju Facebook.

Organizatorji iz Društva Animov so sicer podali opis o samem dogodku, v katerem je omenjenega nekaj okvirnega dogajanja. Zapisali so sledeče:
Ponovno se vrača (zdaj že sedmo leto zapored) obalni sejem ANIME'Izola. Pridružite se nam 17. in 18. avgusta v parku Pietro Coppo v Izoli, kjer bomo preživeli dan poln animejev, stripov, družabnih iger in videoiger. Program, ki vam ga je letos pripravilo Društvo ANIMOV:
-20 stojnic
-20 ilustratorjev
-15 igralnih postaj
-cosplay
-igranje družabnih iger
-branje mang
-origamiji
-predavanja
-tekmovanja v video igrah
-tekmovanje v risanju v anime stilu
Letošnji plakat je narisala Naiichie IG. Vse podrobnosti bomo razkrili kmalu :)
Plakat za letošnji dogodek si lahko ogledate na desni strani zgoraj. Se torej že veselite letošnjega poletja? Društvo Animov vas vabi na obalo na nepozabni poletni dogodek, ki se ga bomo udeležili tudi mi. Se vidimo!