13/11/2018

Projekcija animeja Penguin Highway v Trstu

Oboževalci animejev s primorskega konca in tisti, ki znate italijansko, se lahko veselite, saj se bo v italijanskih kinematografih predvajal animejski celovečerec Penguin Highway, ki je posnet po istoimenskem romanu avtorja Tomohikoja Morimija, nagrajenim s prestižno nagrado Japan SF Grand Prize. Animejski celovečerec, ki se bo predvajal v italijanščini, si bo mogoče ogledati samo 20. in 21. novembra 2018. Nam najbližja lokacija je vsekakor Trst, kjer se bo zadeva predvajala v kar dveh kinih, in sicer v  Nazionale in The Space Cinecity. Medijski partnerji, ki so omogočili projekcijo animeja so Radio DEEJAY, MYmovies.it, Lucca Comics & Games in VVVVID.

Zgodba animiranega celovečerca govori o četrtošolcu Aoyama-kunu, ki začne raziskovati nenadno pojavitev pingvinov v naselju, kjer živi. S svojim raziskovanjem kmalu pride do spoznanja, da je vse to nekako povezano z močjo mladenke, ki dela v zobozdravstveni ambulanti.

Animejski celovečerec je režiral Hiroyasu Ishida, za katerega je to celovečerni prvenec, scenarij zanj je napisal Makoto Ueda (Doragon Seinendan), za glasbeno podlago je poskrbel Umitarô Abe (Happî awâ), skladbo Good Night pa je odpela Utada Hikaru (Kingdom Hearts). Za celotno animacijo je poskrbel Studio Colorido, italijansko distribucijo pa sta omogočila distributerja Nexo Digital in Dynit. Spodaj si lahko še ogledate napovednik v italijanščini.
Vir: Nexo Digital (zahvala za deljenje informacije gre Bojanu Planincu)

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...