06/06/2014

"Children Who Chase Lost Voices" in "Mai Mai Miracle" na Super RTL


Tudi to soboto, 7. junija 2014, se bosta na nemškem televizijskem kanalu Super RTL od 20:15 dalje predvajala dva animejska celovečerca. Ob 20:15 si bo tako mogoče ogledati mojstrovino Makota Shinkaija z naslovom Die Reise nach Agartha (jap. Hoshi o ou kodomo; ang. Children Who Chase Lost Voices), ob 22:35 pa družinsko animacijo Das Mädchen mit dem Zauberhaar (jap. Maimai Shinko to sennen no mahô; ang. Mai Mai Miracle).

Die Reise nach Agartha govori o mladem dekletu Asuni, ki svoj prosti čas najraje preživlja s poslušanjem kristalnega radia, kateri oddaja nenavadne tone. Nekega dne jo pri tem opravilu napade čudna pošast, a jo nek skrivnosten fant ubrani s pomočjo lesketajočega se kristala. Predstavi se ji kot Shun iz dežele Agartha. Kmalu zatem fant izgine in Asuna se ga odpravi iskat. Ob tem spozna, da Shun ni iz tega sveta, saj je varuh agarthinih duri, ki vodijo v svet mrtvih. Pri iskanju izginulega fanta ji družbo dela učitelj Morisaki, kateri si želi še zadnjič videti preminulo ženo.

Das Mädchen mit dem Zauberhaar pa se dogaja na Japonskem leta 1955, ko se država šele pobira po opustošenju, ki ga je za sabo pustila 2. svetovna vojna. V tem času v majhnem japonskem naselju odrašča tudi devetletna Shinko, ki ne dovoli, da bi ji žalost in ravnodušnost prišli do živega. Vedno je pripravljena na kakšno dogodivščino. Prepričana je, da imajo njeni lasje čarobne sposobnosti, s katerimi lahko potuje 1000 let v preteklost in od blizu doživi takratni svet. Ko Shinko spozna Kiiko, ki prihaja iz Tokia, dobi sopotnico na tem potovanju. Tako se skupaj odpravita v preteklost in naletita na številne nesmisle ter nerešene uganke. A ko se deklici morata soočiti s hudo izgubo, ju resničnost zelo prizadene. Tako spoznata, kako hitro se lahko življenje spremeni.

Vir: Super RTL

Ni komentarjev:

Objavite komentar

Konvencija UmiKo 2024 je pred vrati

To soboto, 20. 4. 2024, od 11. ure dalje bo v Osnovni šoli Koper potekala konvencija UmiKo 2024 , ki jo organizira istoimensko društvo na ...