29/06/2014

Sailor Moon predpasnik: Praktičen cosplay za doma

Za oboževalce animacij in video iger, ki so se zelo močno navezali na svoje najljubše fiktivne like, ni boljše zabave od umika v zabavni svet cosplayja, v katerem lahko za zabavo upodabljajo svojega najljubšega junaka ali svojo najljubšo junakinjo. V preteklosti smo tako že lahko videli v različne oprave oblečene študente in študentke, dojenčke ter celo pse. Kaj pa če ste prezaposlen odrasel človek?
Ko prekoračite določena leta, delo in družina začneta zavzemati večino vašega časa, tako da v vašem urniku nikakor več ne najdete prostega termina, da bi razkazovali svoje sposobnosti oblačenja na kakšni lokalni anime konvenciji. Poleg tega niti ni treba omenjati, da se v tem primeru počutite že prestare, da bi se oblačili v takšno ali drugačno opravo, ne da bi se počutili neumno. Ko bi vsaj obstajala kakšna praktična cosplay oprava, ki bi jo lahko nosili v hiši.
V bistvu tudi obstaja, in sicer predpasnik v obliki Sailor Moon uniforme, ki ga prodaja izdelovalec in prodajalec igrač Bandai na svojem Premium Bandai online shopu. Bombažni predpasnik velikosti 87 cm od spredaj zgledal točno tako kot uniforma te priljubljene animejske čarobne junakinje.
A kot lahko vidite od strani na sliki zgoraj, je ta mornarska obleka primernejša za v kuhinjo kot za odpravo v Mesečevo kraljestvo. Trenutno očitno Bandai ne načrtuje izdati predpasnikov tudi v drugih barvah, kar je zanimivo, glede na to kolikokrat v animejski seriji hvalijo kuharske sposobnosti Sailor Jupiter. Priznati pa je treba, da je Sailor Moon predpasnik res lepo oblikovan, saj so Bandaijevi oblikovalci vložili veliko truda v to, da bi ohranili iluzijo.
Za začetek so trakovi predpasnika enakega rdečega odtenka kot pentlja, ki jo ima Sailor Moon na hrbtu. Še bolj premeteno je to, kako ovratnik na zadnji strani sega vse do lopatic, kljub dejstvu, da gre za predpasnik in je hrbet drugače ves odkrit, kot lahko vidite na sliki zgoraj.
Predpasnik se prodaja za 6480 jenov (46,82 €) in ga lahko naročite tukaj. Iz Bandaija sporočajo, da lahko naročniki pričakujejo dostavo enkrat v avgustu, kar je vsekakor nekoliko dolga čakalna doba, še posebej če ste kulinarično navdušeni animejski oboževalci. A po drugi strani lahko ta čas izkoristite za iskanje receptov za japonske dango cmoke, mesne kroglice in podobno, da boste, ko bo vaša pošiljka prispela, pripravljeni za animejsko kulinarično doživetje.

Vir: RocketNews24